((S))

Community

))))))))))))))))))))
Community
((((((((((((((((((((

Mød vores kunstneriske iværksættere i SOUND Incubator #2

Impromptu

Impromptu

Emil Knutz

POWER TO STAGE

Anything Everything

Anything Everything

Sleeve

Sleeve

Genlyd

Genlyd

Scenecoaching

Performance coaching

Tankelyd

Tankelyd

Connected songs

Connected Songs

Carrie's Going Out

Carrie's Going Out

Synergy

Synergy

Marmelade Culure

Marmelade Culture

Samspils-workshops

Det Åbne Ensemble

Bihav

BIHAV

Alissa

Spoiler Room

Mød projekterne fra Incubator #1

Musik på Trappen

Musik På Trappen

Nanna Treu

MUSIK PÅ TRAPPEN er klassiske livekoncerter i trappeopgange og er skabt med ønsket om at demokratisere den klassiske musik: at bringe klassisk musik ud i et nyt, eksperimenterende og tilgængeligt format, helt tæt på publikum, på dørtærsklen til deres eget hjem. Beboerne åbner deres dør og møder musikken uden at skulle forholde sig til den klassiske musiks traditioner og konventioner. De inviteres ind i et frirum, hvor musikken opleves på den enkeltes præmis - med et glas vin i hånden, iført nattøj med en malebog eller blot med døren på klem. Koncerterne danner ramme for nye relationer og fællesskaber i ellers etablerede boligområder og bringer den klassiske musik ud til flere samfundsgrupper og generationer. Netop hvor de er. 

MUSIK PÅ TRAPPEN skal i 2024/25 spille 100 koncerter på 300 dage og på sigt være en tilbagevendende og etableret del i boligområder landet rundt. MUSIK PÅ TRAPPEN skal med musikken i centrum sprede glæde og nærvær, styrke fællesskaber og skabe øget livskvalitet – et trappetrin ad gangen.

Under Loftet

Under Loftet

Magne Kjems

Under Loftet er et musikkollektiv, der udgiver musik, arrangerer events og udforsker kunstneriske samarbejder. Vi startede kollektivet fordi vi, som unge kunstnere, savnede alternativer til at komme ind i musikverdenen. Vi oplevede en branche med en overvejende ensporet energi, der var svær at blive en del af, og på den baggrund besluttede vi os for at skabe en platform.

Vi arbejder på at give liv til et fællesskab, hvor der løftes i flok, og hvor vi skaber muligheder for hinanden. Lige nu definerer vi succes som lige dele god økonomi, flere streams og offentlig opmærksomhed, men også læring, erfaringsudveksling, et stærkt fællesskab, frihed til at udforske og gode rammer for innovation.

Vi eksperimenterer med teknikker til at styre og strukturere kollektivet. Målet er at udvikle et bæredygtigt fællesskab, der kan skabe værdi i flere retninger.

Interactive

INTERⱯCTIVE

Hillary Seshie

INTERⱯCTIVE er en 360° interaktiv musikoplevelse. Vi skaber en unik audiovisuel oplevelse, hvor vores fokus er på at give musikere chancen for at materialisere deres musik i fysiske rammer, og på at give gæsterne muligheden for at dykke ind i det kreative univers, der opstår i musikskabelsen.

Vi kan sammenlignes med en kunstudstilling, hvor audioguiden er kunstneren musik, og udstillingen er kunstnerens univers, tanker og følelser. På den måde for den besøgende et mere intimt forhold til kunstneren og skabelsen bag en single, ep eller et helt album.

Vi tror på, at i dagens digitale æra, hvor skærmtid dominerer, ønsker folk i højere grad en dybere forbindelse til kultur og kunst uden for skærmen. Ved at bringe musikvideoen til live i fysiske rammer åbner vi døren til en unik og sanselig oplevelse.

Safe and Sound

Safe and Sound

Eva Koza og Dina Fie Lorentzen

Kender du det….

"Klokken er 02:00 og du er på vej hjem. Noget kryber ind under huden på dig. Du ved ikke hvorfor, men du begynder at gå hurtigere, stikker hånden i lommen, for at knuge om dine nøgler. Just in case... Du kigger dig langsomt tilbage...Spejder efter noget ukendt i mørket...Står helt stille, afventende...Og så løber du. Du løber så hurtigt du kan. Løber og løber og løber helt ind til du igen er i sikkerhed. Hjemme…

…I mørket ligger ulven på lur”

Utrygheden i de mørke timer er et velkendt dilemma for mange borgere. Vi arbejder for at gøre rejsen hjem til en tryggere oplevelse og anvender lyd og installationskunst som talerør. Her igennem søger vi at skabe dialog og skubbe til en samfundsdebat om et tryggere natteliv, samt at være en følgesvend på rejsen hjem i mørket.

Vi arbejder ud fra to ben:

Tryghedsskaberen der på det konkrete offentlige sted skal forbedrer vilkårne for et trygt natteliv ved hjælp af kunsten.

Provokatøren som er forankret i kunsten og hvis formål er at skabe debat og belysning af problemet. Denne provokatør udformer sig som en kunstinstallation, er flytbar og kan pop’e op, hvor som helst i landet, hvor utrygheden er til stede.

Cataloguer

Cataloguer

Daniel Bruhn Jensen

Projektet 'Cataloguer' har til formål at udvikle softwaresystemer, der forbedrer organiseringen og tilgængeligheden af personlige digitale musiksamlinger samt musikinformation online. Et mål er at tillade brugere at samle deres Spotify-playlister, YouTube-favoritter, Bandcamp-ønskelister og lokale musik-filer ét sted, hvilket åbner for nye muligheder inden for musikopdagelse og visualiseringer, såsom 3D-renderinger f.eks. som en globus med heat-maps af udgivelseslande eller træstrukturer baseret på udgivelsesår om den musik, kunstnere, pladeselskaber eller genrer du lytter til.

Projektet er udviklet på baggrund af tidligere forskning fra IT Universitetet, herunder kandidatafhandlingerne 'Exploring music data visualisation of large personal music collections' (2021) og 'Unifying personal cross-platform music collections' (2022). Motivationen bag projektet ligger i den fragmentering, som digitale musiksamlinger og musikinformation oplever på tværs af internettet og streamingplatforme. Dette skaber udfordringer i organiseringen af personlige musiksamlinger, hvilket forværres med stigende antal af playlister, sange og albums. Projektet sigter mod at skabe en centraliseret platform, der ikke erstatter eksisterende streamingtjenester, men integrerer dem og giver brugerne bedre kontrol over deres musiksamlinger.

Projektet har desuden til hensigt at forbedre korrektheden og tilgængeligheden af musikmetadata online, hvilket kan bidrage til at forbedre registreringen af musikfremførsler på radio, web og live. Dette vil også muliggøre lagring af information om artister, bandmedlemmer og studiemusikere, hvilket kan bruges til at undersøge diversitet i forskellige musikarenaer. Projektet håber at arbejde hen imod at etablere et komplet datasystem, hvor musikforbrugere, artister, komponister og pladeselskaber kan registrere og verificere information om udgivelser fra lyrik til genre og krediteringer.

RO PAA!

RO PÅ!

Mathilde Bjerring Eriksen

RO PÅ! er et sangskriver-retreat med fokus på mental sundhed og bæredygtig karriereudvikling.

Visionen er at skabe et rum for ambitiøse musikere, der arbejder målrettet med deres projekter, men som mangler brugbare og konkrete redskaber til ikke at brænde ud, i en konkurrencestærk og benhård musikbranche.

Rapporten ‘When Music Speaks’ (2023) belyser et problem med musikeres mentale helbred. Blandt de 1.800 danske musikere i undersøgelsen betegnes 17 procent som ulykkelige, 24 procent mistrives, og næsten halvdelen har et unormalt højt niveau af angst.

Med dette som afsæt, faciliterer RO PÅ! et rum, hvor mentalt sunde måder at drive kunstnerisk virke på er på dagsordenen. 10 musikere samles på et 5-dages ophold på Bimosegård Refugium. I smukke og rolige omgivelser gennemgår de workshops, sparringssessions og terapi. Programmet omfatter workshops om forståelse af sin kreativitet, psykisk stabilitet i det musiske virke, og om implementering af mindfulness i ens arbejde. Der vil være daglige guidede meditationer, samt individuel kropsterapi og karrieresparring.

Facilitatornes baggrund omfatter stressterapeutisk lægefaglighed, psykologpraksis, professionelt artistvirke, music management og energi- og kropsterapi. RO PÅ! Udvikles af Mathilde Bjerring Eriksen, i samarbejde med Stresslæge.dk, Bimosegård Refugium, SOSO Agency, Nefarious Entertainment, Queer Music Agency, og DMF Hovedstaden.

Jordisk Lyd

Jordisk Lyd

Margrethe Tougaard Møller

Jordisk Lyd lever og ånder for at sætte musik til livet, der udspiller sig under og over jorden - og inden i os. FN kalder på kunstens visioner i samtalen om de økologiske kriser. Med dén fakkel i hånden bidrager projektet til at styrke mangfoldigheden af udtryk og bruger musik som katalysator for nye forbindelser i en opbrudstid.

Projektet har to ben. Det ene er at udvikle koncertformater, der inviterer publikum til at samtale, reflektere og synge om alt det, vi har brug for at sætte ord på og drømme om sammen. Det andet ben er at udvikle et kunstnerfællesskab, der internt kan samarbejde og inspirere hinanden. Fællesskabet skal også samarbejde med organisationer inden for forskellige brancher, der ønsker at gå i dialog om hvordan en grøn og retfærdig fremtid ser ud. Det kan f.eks. være temaer, som natur, omsorg, modstand, regeneration og resiliens, der behandles.

Jordisk Lyd har en mission om at aktivere musikeres rolle i transformationer, som økologiske kriser kalder på. Musikken bevæger os, og dét er en særlig styrke nu, hvor vi især har brug for mod, håb og handling.

Skrivefællesskabet

Skrivefællesskabet

Anders Hjernø

Skrivefællesskabets mission er at hjælpe andre med at udtrykke sig gennem tekst, poesi og sang, gerne med udgangspunkt i deres egne liv og oplevelser.

Skrivefællesskabet brænder for at skabe (skrive)fællesskaber, fordi de er en kur mod empati-underskuddet i vores samfund. For når vi skriver, tager vi noget af selv og lægger det på bordet, så andre kan se det. Det er en måde at vise andre, hvad der foregår indeni dig; hvordan der ser ud inde i dit liv.

Stifteren bag Skrivefællesskabet, Anders Hjernø, bruger ofte sin egen ekspertise som musiker og sangskriver i skrivefællesskaberne. Fx afholdes der dette forår en række online skriveworkshops for unge ukrainere, som i fællesskab skal skabe en fællessang om at leve i skyggen af krig.

Projektet er dedikeret til at skabe rum, hvor alle kan udtrykke sig frit gennem kunst og finde deres egen stemme i fællesskabet.

Genhør

Genhør

Thomas Eg Matthiesen og Mark Ibsgaard Gregersen

Genhør er en nonprofitorganisation, der i samarbejde med kommuner, arkiver og museer engagerer unge i lokal kulturskabelse, og udstiller offentlig tilgængelig lydkunst, der styrker kendskabet til den stedbundne kulturarv og den lokale kulturhistorie.

Genhør fortolker fortidens lydmiljø på lokalhistoriske lokaliteter, og udstiller lydkunst, som et ekko fra fortiden, i autentiske fysiske rammer. Værkerne afspilles fra rumlige lydanlæg, der tillader de besøgende at træde ind i et levende erindringsbillede. I tomme fabrikshaller, på nedlagte togstationer, i ruiner og i ældre gaderum, får publikum mulighed for at høre lokalhistoriens vingesus.

Genhør bruger lydkunstens æstetik til sanseligt at formidle og at oplyse om den nære danmarkshistorie. Udstillingerne udvikles i samarbejde med lokalsamfundet og bidrager til at manifestere dets identitet. Genhør inddrager lokale unge i kreative workshops. Her får de unge mulighed for at sætte deres præg på udstillingen.

Podcast Vejen

Freelancer

Søren Michelsen

Musikeren Søren Michelsen arbejder på podcasten 'Freelancer', der har til formål at starte en kritisk samtale om arbejdslivet i freelance-tilværelsen og hyper-prekariatet. Søren ønsker at skabe en podcast, der kan fungere som vidensbank, inspiration og læring. Gennem erfaringsudveksling, personlige historier og interviews, vil han stille skarpt på nogle af de udfordringer freelancere står overfor i dag, og samtidig belyse den værdi de bidrager med til samfundet. Hvad driver dem? Hvorfor vælger de denne levevej? Hvordan skruer de deres arbejdsliv sammen?

minde

Music No Magic

Mindaugas Dambrauskas

Musik fremkalder ofte en følelse af magi i menneskers oplevelser. Bag denne 'magi' ligger videnskabeligt dokumenterede effekter på menneskelig udvikling, herunder neurologiske, kognitive og sociale aspekter.  
 
Music No Magic’s udnytter musikkens fulde potentiale og gør en forskel for, hvordan professionelle mennesker udvikles. Det sker ved at inddrage de menneskelige aspekter med henblik på at skabe positiv forandring på arbejdsmarkedet og i samfundet generelt.  

Music No Magiv arbejder med at bevidstgøre ressourcer og kompetencer, og bruger musik, herunder musikterapi, til at skabe resonans med individets dybeste følelser, og gennem refleksionsprocessen jonglerer vi mellem det ubevidste og bevidste. Forløbet hjælper med at skabe indsigt i egne kognitive processer og erhverve redskaber til håndtering af arbejdsprocesser på en mere hensigtsmæssig måde.  

helena

Fællesskabet for unge skabere

Helena Desirée Gantzel Gungaard

Hvor går du hen, når du gerne vil have en fod indenfor i kulturbranchen. Mange ender med at føle at de famler i blinde eller at de måske ikke helt er med i klubben, når de skal finde rundt i den kompetitive kulturbranche.
 
Med netværket vil jeg prøve at skabe et fællesskab for kunstnere og kulturskabere på tværs af udtryksformer, for at skabe et bedre fundament for den enkeltes karriere.  Netværket er baseret på tanken: ”Vi løfter bedre i flok og vi rykker os længere, hvis vi befinder os i et miljø med andre som også er i bevægelse.”

I netværket vil man kunne finde andre som drømmer om en fuldtidskarriere inden for kultursektoren. Fællesskabet giver dermed en unik adgang til et netværk i det nære vækstlag, men samtidig skaber det også en vidensbank, hvor man kan sparre, lære og dele kompetencer med hinanden.