SOUND
Eik Skaløes plads
1437 københavn k
+45 41 88 25 18
info@soundsound.dk
En central del af SOUND er vores inspirerende mentorer, der guider, vejleder og deler deres viden. Mentorerne kommer fra et væld af baggrunde og besidder en mangfoldighed af kompetencer, og vi stræber efter at matche dig med den mentor, der bedst kan støtte din udvikling. Uanset om du deltager i SOUND Incubator eller SOUND Explore, får du muligheden for at arbejde sammen med en af vores mentorer. Nye mentorer tilføjes løbende.
(hun/hende)
(hun/hende)
(han/ham)
(hun/hende)
(hun/hende)
(hun/hende)
(hun/hende)
(han/ham)
(han/ham)
(hun/hende)
(hun/hende)
(han/ham)
(hun/hende)
(han/ham)
(han/ham)
(hun/hende)
(hun/hende)
(hun/hende)
(hun/hende)
(han/ham)
(han/ham)
(han/ham)
(hun/hende)
(hun/hende)
(hun/hende)
(hun/hende)
(hun/hende)
(hun/hende)
(han/ham)
(hun/hende)
(hun/hende)
(hun/hende)
(han/ham)
(han/ham)
Lea er en kreativ iværksætter med en brændende interesse for alt det, der sker bag scenen, og hvordan kunstneriske visioner bliver til virkelighed. Som festivalleder for Festival & Friends har hun på kort tid skabt et unikt format, der udfordrer rammerne for klassisk musik. Festivalen har hurtigt opnået anerkendelse som en fornyende kraft i den danske klassiske musikscene og tiltrækker et yngre og anderledes publikum. Lea har både en uddannelse som pianist – hun modtog Leonie Sonnings Talentpris i 2020 – samt en uddannelse fra CBS, hvor hun forener kunstnerisk indsigt og strategisk tænkning. Hendes arbejde kendetegnes ved en innovativ tilgang, der skaber nye muligheder for både kunstnere og publikum.
Nana Senderovitz arbejder som kunstnerisk producent på det toneangivende teater Sort/Hvid med ansvar for de musikdramatiske aktiviteter. Hun har mere end 10 års erfaring med at skabe ambitiøse, tværæstetiske kunstprojekter i både stor og mindre skala, nationalt såvel som internationalt. Nana er uddannet Cand.soc. i Performance Design og socialvidenskab, og hun har en baggrund i performancekunsten, hvor hun i flere år har arbejdet med Sisters Hope og SIGNA.
Olav Hesseldahl er en idealistisk iværksætter, der er dybt engageret i formidlingen af demokratiets værdier. Han står bl.a. bag Ungdomsbureauet og Ungdommens Folkemøde, der hvert år tiltrækker og engagerer op mod 30.000 unge i Valby Parken. Som uddannet filosof, så elsker han spørgsmål mere end svar, dyrker fejl og eksperimenter, og så formår han at skubbe til og rykke sine omgivelser til nye erkendelser. Han har bestyrelsesposter i Roskilde Festival og Folkemødet på Bornholm, og til daglig leder han bevægelsen GRUNDLOVSFESTEN, der arbejder for at skabe mere fællesskab, sammenhæng og dedikation til demokratiet og Grundloven.
Anja T. Lahrmann er komponist, producer og sanger, og hun bevæger sig elegant mellem kunstformerne. Hun står soloaliasset Excelsior, og som komponist har hun senest arbejdet med det hybride korværk 'Det yderste hav', opført i samarbejde med det grønlandske kor, Ingiulik, og lavet lyddesign og musik til forestillingen 'Hjärtat i handen' i samarbejde med to koreografer. Anja T. Lahrmanns kunstneriske praksis spænder bredt og udfolder sig gennem unikke samarbejder på tværs af kulturer og kunstneriske discipliner. Hendes musikalske tilgang er præget af åbenhed, DIY og kollektivisme, og afspejler en nysgerrig og samarbejdende tilgang, der bryder grænserne mellem kunstformer og genreskel.
Lil Lacy er dansk-amerikansk komponist og eksperimenterende cellist med en nysgerrighed, der driver hendes arbejde på tværs af genrer og medier. Hun skaber musik, der forbinder mennesker, rum og historier – fra orkesterværker til installationer. Lil er kendt for at udfordre de klassiske rammer og skabe universer, hvor lydene både spejler og stiller spørgsmål til tidens store emner som klima, kultur og samfund. Med sit værk Aliento del Mar, skrevet til akkordeonist Bjarke Mogensen og Gävle Symfoniorkester, undersøger hun tidevandets kræfter og udfordringerne med plastikforureningen i havene. Lil Lacy er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og modtog Léonie Sonnings Talentpris i 2020. Hun er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og University of California San Diego og har blandt andet modtaget Léonie Sonnings Talentpris.
I sin praksis som fotograf og kunstner mestrer Fryd Frydendahl til perfektion kunsten at udfordre sig selv og samfundsmæssige tabuer med sine knivskarpe kunstværker. Hendes fotografier fortæller mere, end man umiddelbart kan se, og hun er personlig uden at blive privat. Fryds arbejde og udstillinger er kommet vidt omkring: fra New York over København til Hvide Sande, og hendes værker kan bl.a. opleves på Statens Museum for Kunst, Det Kongelige Bibliotek og V1. Hun har udgivet flere bøger og er også leder af Fotoskolen Fatamorgana.
Vi møder Majken Overgaard i krydsfeltet mellem kunst, videnskab og teknologi, hvor hun med sit skarpe blik ser nye forbindelser og synergier, der skaber et kreativt miljø af nye ideer, eksperimenter og opfindelser. Hun har en nysgerrig og nyskabende tilgang til innovation via samtidskunst, spekulativt design og science fiction, og som en del af kollektivet Korridor, undersøger hun digitale kunstnerskaber og teknologier, der kan udvide kunstneres og kulturens muligheder. Hun er desuden en flittigt benyttet foredragsholder, der formår at dissekere, hvordan kunsten kan fungere som kritisk linse til at forstå den hastigt skiftende, digitale virkelighed.
Som medlem af og manager for Efterklang, et band der siden 2003 har udgivet plader på labels som 4AD og City Slang - samt et hav af andre roller i musikbranchen -, har Rasmus Stolberg skabt sig en bæredygtig levevej i musiklivet uden at gå på kompromis med idealerne. Oprindelig uddannet i Music Management fra RMC og med en inspirerende evne til at søsætte nye idéer og projekter – her kan fx nævnes The Lake-fonden, der driver internetradioen The Lake, og Badesøen Festival i Albertslund. Rasmus er desuden producer og kurator for Brodie Sessions, der skaber og foreviger (på 16mm film) intime koncerter med danske og internationale kunstnere.
Mikkel Schou arbejder i krydsfeltet mellem interdisciplinær kunst og eksperimenterende musik. Han er kunstnerisk leder af K!ART, et ensemble med fokus på ny instrumentalmusik og postinstrumental performancekunst, samt med-leder af MINU_festival_for_expanded_music, der hvert år udforsker grænserne mellem eksperimenterende musik og andre medier. Som kurator skaber Schou begivenheder som musikalske kompositioner, hvor værkerne indrammer og perspektiverer hinanden. Han er uddannet guitarist fra DJM og DKDM med speciale i samtidsmusik og kunstnerisk forskning og optræder med akustisk, elektrisk og pedal steel guitar, elbas og live-elektronik. Schou har modtaget Léonie Sonnings Talentpris og Fair Practice Prisen 2024.
Når man taler om at bryde konventionerne og bane sin egen vej, så er Signe Hede-Tobiassen et lysende eksempel på, hvordan kreativitet og det at tænke ud a boksen åbner døre til en levevej i musikkens verden. Hun startede som bassist og sangskriver i Nelson Can og hun har siden arbejdet både som manager, på pladeselskaber og som radiovært. Signe er uddannet på RMC og CBS, og hun har altid fulgt sit kreative instinkt med det “meningsfulde arbejdsliv” som omdrejningspunktet for sig selv og de artister, hun har rådgivet. I dag arbejder Signe som direktør for More Music Group, der laver digitale løsninger til musikundervisning.
Som stifter og sekretariatsleder for den den prisvindende non-profit forening Another Life, der arbejder med repræsentation, mental sundhed og diskrimination, har Rosa Lois Balle Yahiya sat et vigtigt aftryk i det danske musik-og kulturliv. Rosa Lois har gennem de sidste ti år arbejdet i forskellige roller i danske musikbranche, herunder live sektoren, interesseorganisationer og artist management og så er hun uddannet fra Music Management på Rytmisk Musikkonservatorium i København.
For Kristian handler det meste om flow: fra en tidlig karriere som rapper i UFO Yepha, soloalbums, produktion af tv og filmmusik over workshops og camps for utilpassede unge og frem til uddannelsen til meditationsinstruktør, har han ikke stået stille. Kristian er i dag iværksætter i virksomheden SoundWheel, der har udviklet en ny måde at komponere og kombinere progressiv musik med visualiseringsøvelser. Her bruger Kristian, som CEO, sit flow og fokus på at gøre app’en og virksomheden international.
Siger man instruktør og filmskaber Phie Ambo, så siger man samtidig idealisme og grønne samfundsinitiativer. Med en stærk tro på, at kulturen og kunsten kan gøre verden til et bedre sted, har hun dedikeret sit kunstneriske virke til projekter og initiativer, der skubber på den grønne omstilling. Som prisvindende instruktør, så har hun i sin karriere arbejdet med emner som menneske, teknologi, følelser og hjernevidenskab. De seneste 10 år har Phie brugt både sit kunstneriske og private virke på at fremme den grønne dagsorden med film som f.eks.70/30 og Organiseret vildskab samt som stifter af Den Grønne Friskole.
Nis Bysted har en særlig evne til at få tingene til at ske. Gennem egne musikalske projekter, som producer og mentor for toneangivende artister og som chef for et af landets mest progressive labels, så tegner der sig et billede af en kreativ og nysgerrig ildsjæl, der har sat et markant aftryk på det kulturelle landskab. Det mangefacetterede virke vidner også om et særligt talent og forståelse for at kunne indgå i forskellige sammenhænge og navigere flere roller og projekter på samme tid. Nis kan hjælpe dig til at se muligheder frem for begrænsninger, når han generøst deler ud af sin viden og mange erfaringer.
Går du rundt med en idé til en music-tech platform, der skal gøre en forskel i musikbranchen, så er Lars et rigtig godt bud på en mentor. Han er stifter af LinkFire, som er et internationalt musik- og marketingsselskab, og så har han en brændende interesse for musikteknologi og iværksætteri. Med en uddannelse fra Middlesex University og IT Universitetet og mere end 15 års erfaring som både rådgiver og investor, står han for visionære idéer og nytænkning i en branche, der traditionelt ikke altid har fulgt med tiden.
Mika er en svensk bratschist, improvisator og sanger, bosat i København siden 2015. Med en baggrund indenfor både klassisk musik og folkemusik, er Mika en nysgerrig og eksperimenterende musiker, der arbejder på tværs af genrer. Hun er en del af strygetrioen Halvcirkel, musikerkollektivet Damkapellet og har sit eget soloprojekt, Mika Akim, hvor hendes egen musik udfoldes. Uddannet fra konservatorierne i Göteborg, Prag og København, har Mika desuden afsluttet et kunstnerisk postgradueret solistprogram på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Hun har samarbejdet med en lang række prominente kunstnere og ensembler som Terry Riley, Roger Eno, Signe Lykke, Georg Riedel og Concerto Copenhagen. Mika er grundlægger af Damkapellet samt det uafhængige pladeselskab INGA Records.
Felicia Nørgaard brænder for at styrke unges personlige og professionelle udvikling. Med en baggrund som certificeret coach og en master i forandring, samt en lang karriere indenfor kommunikation og HR fra store virksomheder, er hun mere end parat til generøst at dele sin viden og erfaringer. Felicia er i dag stiftende direktør for det kommende kulturhus i Nordhavn, Nordhus, der slår dørene op i 2024. Nordhus er bogstaveligt talt et hjem for unge kulturskabere, der skal bo og arbejde sammen, mens de lærer om kultur, mad og iværksætteri.
Studerende på RMC kan skrive under på, at Carolina Echeverri altid er generøs og engageret, når hun deler og videreformidler sin store viden og erfaringer. Og med mere end 20 års erfaring fra kulturbranchen, og som udøvende kunstner, har Carolina rigtig gode forudsætninger for at give den rigtige vejledning. Hun har et omfattende internationalt netværk, og hun arbejder i dag som senior advisor for Music Export Denmark. I sin egen kunstpraksis har Carolina fokus på fotografiet og hun har udstillet på festivaler flere steder i verden.
Anja Pil Christoffersen repræsenterer en relativt usædvanlig hybrid af egenskaber. Hun er uddannet advokat og udøvende artist. De sidste 10 år har hun skrevet og udgivet musik under kunstnernavnet ANYA, og sideløbende har hun uddannet sig som advokat med speciale i musikrettigheder. Siden 2022 har hun stået bag start-up virksomheden Playback, som er en royalty management-platform rettet mod independent artister og labels. Hun brænder for øget diversitet - både inden for musik og iværksætteri, og hun kan trække på mange års faglig og personlig erfaring i sin rådgivning.
Manus Bell er direktør i Rapolitics, der styrker unge gennem rap og hiphop. Foruden sine 10 års erfaring i arbejdet med udsatte unge, både som rap-coach og mentor, har Manus Bell sat sit præg på den danske rap-scene med to albums og over 100 koncerter på cv’et. Han har desuden sat sit aftryk i den kommercielle musikindustri som medstifter og direktør i musikselskabet Affiliated. Manus Bell har en vision om at gøre rap til et talerør for mennesker i udsatte positioner, og arbejder under overskriften “at skabe en modig ungdomsgeneration, der kender til deres rettigheder, tør stå op for dem og sige fra overfor uretfærdighed”.
Henrik Vibskov har om nogen formået at sætte sit kreative og kunstneriske talent i spil på nye, spændende og innovative måder. Siden 2001 har han designet og produceret kollektioner i eget navn, alt imens han også har arbejdet som musiker, kurator og kunstner med udstillinger i hele verden. Henrik Vibskov er desuden professor på Designskolen i Kolding og en flittig gæsteforelæser på danske og internationale kultur- og kunstinstitutioner. Hans multifacetterede karriere vidner om en evigt grænseløs og undersøgende kreativitet, der altid forholder sig nysgerrigt og interesseret i opgavernes kontekst.
En af Danmarks mest efterspurgte karriererådgivere for kreative, ekspert i talentudvikling og kreativ udvikling. Han er indehaver af &LIFY, karriererådgiver i Autor, jurymedlem og mentor i Karrierekanonen for Bandakademiet og ansvarlig for Live Camp Forstærket på Smukfest. Johannes er desuden tidligere A&R og International Marketing Manager på Sony Music, Kreativ Udviklingsleder på DR P3 og CEO & Kreativ Direktør i Volume. Foruden sit branchemæssige virke, har Johannes også en baggrund som professionel musiker.
Rikke Frisk er festivalchef med mere end 20 års erfaring i kunst- og kulturbranchen, hvor hun har arbejdet med udvikling, ledelse og strategi. Hendes arbejde er kendetegnet ved kreative løsninger, stærke relationer og en skarp forståelse for både publikum, samarbejdspartnere og kunstneriske ambitioner. Siden 2017 har Rikke været festivalchef for Copenhagen Opera Festival, hvor hun er ansvarlig for strategisk udvikling, den daglig ledelse og internationale partnerskaber. Rikke er desuden bestyrelsesleder for spillestedet ALICE og har tidligere været sekretariatsleder for WOMEX og daglig leder af STRØM. Med en baggrund fra Kunstakademiets Arkitektskole og en efteruddannelse i kunst- og kulturledelse forener hun en stærk æstetisk forståelse med en solid ledelseserfaring
Tværfaglighed, kunstneriske processer og kreativt iværksætteri er nøgleord i Mette Ohlendorffs to årtier lange karriere i kulturbranchen. Hun ynder at flyde mellem strømmene og forbinde kreative sjæle og projekter, og få dem til at vokse sig store og signifikante. Hendes hjerter brænder for kunsten, konceptet og processen, og hendes spidskompetence er driftighed. Hun elsker at arbejde i flok og har altid opbygget communities omkring sig. Hun opererer inden for både musik, film, mode, foto, festivaler og kulturen at large - og hun har undervist på de fleste kreative uddannelser i landet. Pt. er hun daglig leder af foreningen SheCanPlay og er i særdeleshed optaget af lighed, (køns)balance og fællesskabskraft.
Kat Jarby er artist manager, musikalsk kurator og coach. Kat har siden 2013 drevet og udviklet virksomheden Kaja MANAGEMENT, som repræsenterer nogle af Danmarks mest innovative og interessante kunstnere på den eksperimenterende musikscene. Kat har arbejdet med formidling af musik i over 15 år med speciale i musikmarkedsføring fra sin uddannelse fra University of Brighton. Kat er desuden certificeret coach og har coachet over hundrede artister og bands i bl.a. karriereplanlægning og formidling. En af Kats mærkesager er mental trivsel i musikbranchen – både på og bag scenen – og har i den forbindelse skrevet klummer, deltaget i debatter, holdt oplæg og snakket om emnet på national TV. Kat Jarby er desuden forperson for den nystartede forening for artist managers i Danmark, Danske Artist Managers (DAM).
Carla Cammilla Hjort er en kreativ og kulturel iværksætter med en dyb passion for at opbygge og pleje fællesskaber, støtte organisatorisk transformation og bringe visioner til live. Carla startede sin karriere som DJ og musikproducer, og grundlagde sit første kreative studie, ArtRebels, i 2006 og har siden tilføjet flere projekter til sin portefølje, såsom Trailerpark Festival, Social Service Club og SPACE10. I dag leder hun en ny filantropisk fond for arkitektur & design, kaldet re:arc institute. Drevet af sin tro på kreative løsninger på samfundsmæssige udfordringer, initierer Carla koncepter og projekter og plejer fællesskaber, der sigter mod at levere positiv forandring i verden.
Randi Pontoppidan er en internationalt anerkendt komponist, vokalist og performer, der arbejder på tværs af genrer som fri improvisation, jazz, performancekunst og elektroakustisk musik. Kendt for sine eksperimenterende vokalteknikker og live elektronisk bearbejdning skaber hun unikke lyduniverser, hvor grænserne mellem traditioner og stilarter opløses. Hun er sammenlignet med ikoner som Diamanda Galás og Maja S. K. Ratkje og har optrådt på scener som Royal Albert Hall og Carnegie Hall. Pontoppidan er flere gange nomineret til Danish Music Awards Jazz og modtog i 2020 også en nominering til Steppeulven som årets vokalist.
Marie Højlund er komponist, lydkunstner og lektor i Sound Studies på Aarhus Universitet. Hun er specialist i at etablere stedsspecifikke kunst- og lytteoplevelser. Det være sig sansekoncerter, ‘sansefødestuer‘ på hospitaler, lydinstallationer i det offentlige rum, som huskomponist på Århus Teater eller når hun under kunstnernavnet Kh Marie laver popmusik. Marie har tidligere produceret og komponeret musik i forskellige bands inkl. Tiger Tunes, Marybell Katastrophy og senest Nephew. Hun har bl.a. modtaget Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens hæderslegat for sit flersporede virke som kunstner.
Alexander Stevns har mere end 10 års erfaring som igangsættende civilsamfundsaktør. Han har stiftet og udviklet flere organisationer og er i dag direktør på URBAN 13, der er et stort byprojekt under Bispeengbuen i grænselandet mellem København og Frederiksberg. I dag består den tidligere parkeringsplads af et spillested- og kulturhus, iværksætterfællesskab, et gadeidrætsmiljø, et væksthus, værksteder, udendørs kunstrum og restauration. Alt sammen bygget op fra bunden. Alexander er herudover medstifter af Kulturens Selvstændige, Carpark Festival, Street Under Buen og sidder bl.a. i bestyrelsen hos Akademiet For Social Innovation.
Line er en entreprenant sjæl, der drives af at skabe positive forandringer for mennesker og samfund. Hun har grundlagt virksomheden IS IT A BIRD, der er specialiseret i brugerforståelse, design thinking og front end innovation. Med en baggrund i socialvidenskab og filosofi er Line særlig optaget af at stille store og nye spørgsmål. Line arbejder nu som selvstændig rådgiver, bestyrelsesmedlem og underviser på SOUNDs incubator-program. Derudover har hun senest kastet sig over et håbløst projekt, nemlig at skrive en roman.
Neel startede sin karriere som pianist med en solistuddannelse i både klaver og kammermusik fra DKDM. Hun fik dog tidligt også interesse for arbejdet bag scenen og har siden 2017 arbejdet med festivalen Kammermusik på Lundsgaard, hvor hun i 2020 blev administrativ leder. Fra 2019 var Neel ansat hos Nordic Artists Management som artist manager og projektleder for orkesterturnéer og festivalprojekter. Siden september 2024 har Neel været musikchef i Mogens Dahl Koncertsal, hvor hun leder den kunstneriske planlægning og er ensemblechef for Mogens Dahl Kammerkor.
Aisha Thorsen er stifter og kunstnerisk leder af virksomheden Unikke Stemmer, som arbejder for at styrke fællesskaber og empowerment blandt marginaliserede børn og unge gennem musik og sangskrivning. Hun er sanger og producer og har desuden en kandidatgrad i pædagogisk sociologi fra Aarhus Universitet med speciale i kunstbaserede indsatser og social forandring. Med over 12 års erfaring som selvstændig har Aisha en solid baggrund inden for både det sociale og musiske felt, hvilket giver hende en særlig forståelse for entreprenørskab og samarbejder på tværs af forskellige aktører.
Lawand Shakur Othman er en dansk-irakisk musikproducer, DJ og komponist. Siden år 2000 har han været en toneangivende pioner inden for pladespillerisme og som musikproducer og komponist til film, tv og teater. Desuden har han udmærket sig som pianist og kapelmester gennem utallige liveoptrædener både som solist og med diverse bands. Fra 1. januar 2024 til 31. december 2027 sidder han i Statens Kunstfonds legatudvalg for musik.
Andreas Groth Clausen var indtil for nyligt Chef for Partnerksaber hos Roskilde Festival-gruppen, men har nu stiftet sin egen organisation, Landjord, der beskæftiger sig med at tage landbrugsjord ud af drift og etablere vild natur i stedet. Andreas har bevæget sig i spændfeltet mellem kulturlivet og dets omverden hele sin karriere og brænder for forretningsudvikling, partnerskaber, sponsorater, markedsføring og i det hele taget at italesætte de blødere værdier i en verden, hvor de ikke altid har let ved at komme til orde.